Агенцията за насърчаване на малкия бизнес ще си сътрудничи с македонското предприемачество
18.01.2019 | 12:40
econ.bg
Агенцията за насърчаване на малкия бизнес ще си сътрудничи с македонското предприемачество
В Скопие се проведе двустранен бизнес форум, с участието на над 100 представители на бизнеса от България и Македония

Меморандум за сътрудничество между Изпълнителната Агенция за насърчаване на малкия и средния бизнес и Македонската агенция за насърчаване на предприемачеството обсъдиха изпълнителният директор на институцията д-р Бойко Таков и представители на икономическите институции на Македония. Двустранната среща се проведе през втория ден от служебното посещение на д-р Таков в македонската столица.

Изпълнителният директор на ИАНМСП посети парламента на Македония, където проведе срещи с  представители на Македонската агенция за малки и средни предприятия, Македонската агенция за насърчаване на предприемачеството, Дирекция за технологично индустриално развитие на зоните, Агенция за чуждестранни инвестиции и насърчаване на износа на Македония. На срещата присъстваха директорът на APPRM Иле Митковски, ръководителят на службата по търговско – икономическите въпроси към българското посолство в Македония  д-р Благой Климов и съветникът на заместник вице-премиера по икономическите въпроси на Македония Дане Йосифовски.

Присъстващите на двустранната среща обсъдиха възможностите за активизиране на сътрудничеството между институциите и в това число  изготвянето и подписване  на двустранен меморандум за разбирателство, който предстои да бъде финализиран през месец март 2019 в подкрепа на предприятията от двете страни и в частност ИКТ сектора. Икономическите представители от македонска страна, приветстваха инициативите и дейността на ИАНМСП, като декларираха подкрепа за насърчаването и развитието на двустранните икономически отношения.

В Скопие се проведе двустранен бизнес форум, с участието на над 100 представители на бизнеса от България и Македония. Събитието бе официално открито от заместник министър председателя на Република България Томислав Дончев и заместник министър председателя на Република Македония Кочо Ангюшев.

По-късно през деня, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев заедно със заместник-министъра на икономиката Кире Наумов прерязаха лентата на търговското ни представителство в столицата на Република Македония.

Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Таков бе на посещение в Македония, като част от българската делегация, водена от заместник министър-председателя на Република България, Томислав Дончев.

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти