Ангелкова лансира карта със 100 европейски туристически обекта
13.02.2018 | 16:20
econ.bg
Ангелкова лансира карта със 100 европейски туристически обекта
Страните от Балканите са обединени около идеята за представяне на общ туристически продукт в Китай, съобщи Ангелкова и изброи, че плановете включват България, Словения и Хърватия, а също България, Турция, Гърция и Румъния

По примера на стоте национални туристически обекта в България министърът на туризма Николина Ангелкова лансира идеята за създаване на карта със 100 европейски туристически обекта. Те ще обединят историческите обекти, включени в листата на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Идеята беше обявена на министерската конференция "Туризъм и икономическо развитие" в София в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС.

Интеграцията на Западните Балкани, която е един от приоритетите на българското председателство, вече е факт в туризма, обявиха на форума Ангелкова и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Остава обаче предизвикателството пред транспортната свързаност в региона, беше отбелязано на форума.

Страните от Балканите са обединени около идеята за представяне на общ туристически продукт в Китай, съобщи Ангелкова и изброи, че плановете включват България, Словения и Хърватия, а също България, Турция, Гърция и Румъния.

Европейският съюз си поставя за цел да привлече през 2018 г. с 10% повече китайски туристи, с което разчита на допълнителни 1 млрд. евро приходи за европейската икономика, добави и еврокомисарят по предприемачеството и малките и средните предприятия Елжбета Бенковска. По думите й туристическата реклама на Европа на китайския пазар трябва да бъде преструктурирана така, че те да идват не само в най-популярните градове, които са и най-претоварените с туристи, при това в силния сезон, но и в по-слабо познати региони и равномерно в рамките на цялата година.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти