КТБ е реализирала най-висок оборот на БФБ през 2013 г.
09.01.2014 | 12:45
КТБ е реализирала най-висок оборот на БФБ през 2013 г.
Ръководството на борсата отличи на специална церемония инвестиционните посредници

Корпоративна Търговска Банка (КТБ) е инвестиционният посредник, реализирал най-висок оборот на БФБ-София през 2013 г.

Днес (9 януари) Българската фондова борса за 13-и път връчи награди на инвестиционни посредници в три категории - за най-голям брой сключени сделки, за реализиран най-голям оборот и за най-значим принос към развитието на капиталовия пазар. Наградите връчи изпълнителният директор на БФБ-София Иван Такев.

От борсата отчетоха изключително успешна година, през която оборотът на БФБ–София на регулиран пазар е нараснал със 76,12% спрямо 2012г. и възлиза на 1,52 млрд. лв.

В категорията "Инвестиционен посредник реализирал най-висок оборот на БФБ-София през 2013 г." Корпоративна Търговска Банка спечели първото място с оборот от над 1 млрд. лв. Той възлиза на 33% от общия оборот от сделки.

На второ място е Уникредит Булбанк с оборот от 494 млн. лв. На трето място е Капман с оборот от 171 млн. лв.

В категорията "Инвестиционен посредник сключил най-много сделки на БФБ–София през 2013 г." на първо място е Карол със сключени 42 042 сделки, които възлизат на над 24% от общия брой сделки сключени на регулиран пазар.

На второ място е Елана Трейдинг със сключени 20 438 сделки. На трета позиция е БенчМарк Финанс със сключени 15 349 сделки.

В категорията "Инвестиционен посредник с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар през 2013г." беше отличен БенчМарк Финанс.

Спиди и Елана Агрокредит бяха отличени като емитенти с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар за изминалата година.

На церемонията присъстваха представители нa Президентството, Министерство на финансите (МФ), Комисията за финансов надзор (КФН) и инвестиционната общност в страната.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти