Нов опит за забрана на каруците в София
05.06.2018 | 11:15
econ.bg
Нов опит за забрана на каруците в София
Според новите правила превозните средства с животинска тяга ще могат да се движат само по малките улици в определени квартали

Столичната община вече направи няколко неуспешни опита да спре движението на каруците в града. Общинският съветник Симеон Славчев обаче съобщи, че до края на юли окончателно ще бъде приета наредба, която регламентира използването на опасния ретро транспорт.

Според новите правила превозните средства с животинска тяга ще могат да се движат само по малките улици в определени квартали.

Санкцията за нарушителите ще бъде конфискация на коня и каруцата. Отнетите от собствениците си животни ще се транспортират до конна база на МВР. Стопаните ще имат възможност да си ги вземат обратно след заплащане на наложената им глоба. В случай че собствениците не заплатят санкцията, конете ще бъдат продавани на търг.

„С предварителна заявка по големите пътни артерии ще могат да се движат файтони за сватби и абитуриентски балове, както и с туристическа цел”, каза още Славчев пред Нова телевизия.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти