Отличават най-добрите IТ проекти за годината
19.02.2019 | 13:55
econ.bg
Отличават най-добрите IТ проекти за годината
Конкурсът се организира от специализирано издание и за петнадесетте години от провеждането му са представени над 400 проекта, каза Владимир Владков от организаторите

Тази вечер за пореден път ще бъдат отличени най-значимите IТ проекти за годината. Конкурсът се организира от специализирано издание и за петнадесетте години от провеждането му са представени над 400 проекта, каза за БНР Владимир Владков от организаторите.

„Разделили сме ги в два сектора. Единият е публичният сектор, обхващащ общини, централна администрация, образование и здравеопазване. В корпоративния сектор вече са разделени наградите по тип на бизнеса на компаниите, включително телекомуникации, финансов сектор, банки и застрахователи, производство, транспорт и логистика. Миналата година направихме и категория IТ проект в чужбина, тъй като много от българските фирми вече реализират сложни IТ системи и решения в чужбина", коментира Владков.

В предаването „Преди всички“ Владков обясни, че кандидатите по принцип не са много.

„Кандидатите са приблизително еднакъв брой – накъде между 25 и 30 проекта всяка година, тъй като имаме доста строги изисквания към реализацията на проекта, включително да бъде обявен бюджетът, дали са спазени сроковете, да е реализиран през съответната година. И затова гледаме да отличим най-значимите проекти, т. е . проекти, от които останалите компании и организации могат да се поучат и да вземат добър пример", посочи още той. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти