От днес минималната заплата в Гърция скача до 650 евро

01.02.2019 | 12:20
по статията работи: econ.bg
Увеличението, което е първа подобна стъпка в страната от близо десетилетие, предвижда нарастване на минималната заплата от 586 на 650 евро. Мярката обаче предизвика безпокойство сред част от кредиторите на Гърция
От днес минималната заплата в Гърция скача до 650 евро
Снимка: БГНЕС

Увеличението с 11 процента на минималната заплата в Гърция и премахването на т.нар. „подминимално заплащане“ за млади служители, които бяха обявени от премиера Алексис Ципрас по време на заседание на кабинета по-рано тази седмица, влизат в сила от днес, съобщава в. „Катимерини“.

„Днес започва нова ера за младите служители в страната. Ера с повече права, повече достойнство“, заяви министърът на труда Ефи Ахциоглу пред агенция АНА-МПА. „С увеличението на минималната заплата и отмяната на подминималната заплата ние възстановяваме част от това, което бе отнето на служителите по време на мерките за икономии. И това е акт на справедливост“, изтъкна тя.

Увеличението, което е първа подобна стъпка в страната от близо десетилетие, предвижда нарастване на минималната заплата от 586 на 650 евро. Мярката обаче предизвика безпокойство сред част от кредиторите на Гърция по време на неотдавнашно посещение на тяхна делегация в страната за оценка на ситуацията след излизането от последната спасителна програма през август.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....