Китай даде зелена светлина на първия частен проект за високоскоростна жп линия
06.06.2018 | 13:30
econ.bg
Китай даде зелена светлина на първия частен проект за високоскоростна жп линия
51% от инвестициите по проекта се поемат от компания Фосун Груп /Fosun Group/, останалите са разпределени между държавната Китайска железопътна компания /China Railway/, компания Zhejiang Communications Investment Group и местното правителство

Провинция Джъдзян в Китай е дала разрешение на частна фирма да участва в проект по изграждането на високоскоростна жп линия, което е първият подобен случай в Китай специално в този сектор, съобщиха местните власти. Линията ще е дълга 226.56 км и проектирана за максимална скорост на движение на влаковете от 350 км/ч. Маршрутът ще свързва градовете Шаосин и Тайджоу.

51% от инвестициите по проекта се поемат от компания Фосун Груп /Fosun Group/, останалите са разпределени между държавната Китайска железопътна компания /China Railway/, компания Zhejiang Communications Investment Group и местното правителство.

Общият размер на инвестициите е 7.01 милиарда долара. Фосун Груп подписа през септември договор с правителството на провинция Джъдзян за проекта, който се очаква да бъде завършен през 2021 г.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти