Процедури за 1,9 млрд. по програмата за иновации
26.01.2018 | 13:30
econ.bg
Процедури за 1,9 млрд. по програмата за иновации
Днес бе последният от серията информационни дни по процедурата, след като през изминалата седмица бяха организирани събития във Варна, Велико Търново, Плевен, Стара Загора и Пловдив

Процентът на обявените средства по ОП „Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК), спрямо общия й бюджет, надхвърля 75%, или близо 1.9 млрд. лева. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на публичното представяне на процедурата „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите".

Днес бе последният от серията информационни дни по процедурата, след като през изминалата седмица бяха организирани събития във Варна, Велико Търново, Плевен, Стара Загора и Пловдив.

„Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е близо 72 млн. лв. Очакваме средствата да са достатъчни за финансирането на над 70 проекта в трите категории – микро, малки и средни предприятия", съобщи Манолев.

Към днешна дата общият размер на разплатените средства по ОПИК надхвърлят 588 млн. лв. Около 1500 компании вече са се възползвали от финансирането по програмата, очаква се до края на програмния период бройката да се удвои.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти