„Еърбъс" откри в Шънджън първия си азиатски център за иновации
22.02.2019 | 14:40
econ.bg
„Еърбъс" откри в Шънджън първия си азиатски център за иновации
Китайският иновационен център на „Еърбъс" ще се фокусира върху дизайн, тестване и сертифициране на нови технологии, свързани с пет ключови области

Вчера „Еърбъс" откри в град Шънджън първия си азиатски център за иновации. Той е вторият подобен в света след А3 в Силиконовата долина в САЩ. В съобщение на „Еърбъс" по повода се посочва, че целта на центъра е да „инжектира иновативна виталност в бъдещето на полетите и се възползва в пълнота от местните преимущества, включително кадри, компании и екосистеми, съчетавайки ги с експертизата на „Еърбъс" в аерокосмическата индустрия.

На церемонията по откриването на центъра главният изпълнителен директор на „Еърбъс" Том Ендерс заяви, че „в Шънджън, заедно с нашите партньори ще създадем нов стълб на иновациите в Китай". „Градът е известен със своята динамика, което е добре за нашата компания. Трябва да бъдем по-открити и възприемчиви към иновациите на по-голяма скорост", добави той.

Китайският иновационен център на „Еърбъс" ще се фокусира върху дизайн, тестване и сертифициране на нови технологии, свързани с пет ключови области – лаборатория за хардуер, опит в кабината, свързаност, производствени иновации и градска въздушна мобилност.

До края на годината Шънджън се очаква да стане първият китайски град, който ще въведе услуги, свързани с градска въздушна мобилност с хеликоптери, като ключов партньор в това ще бъде „Еърбъс".

Към момента над 20% от самолетите на „Еърбъс" се продават в Китай. До края на 2018 г. различните авиолинии в страната са оперирали близо 1700 машини на европейския концерн.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти