Как да се облечем най-подходящо за работа
19.02.2018 | 15:00
econ.bg
Как да се облечем най-подходящо за работа
С фланелка, дънки и кецове на работа? Защо не

Какво да облека днес за работа – риза или тениска?" – този въпрос много хора си задават постоянно, преди да тръгнат към офиса. Изборът на дрехите за работното място често е трудна задача – както при мъжете, така и при жените. Отживелица ли е дрескодът на работното място и приемливо ли е да сложим фланелка, дънки и кецове и да тръгнем към офиса?

Облеклото, което носите, има дълбоко влияние върху това как ще ви възприемат околните. Да, всеки има стил на обличане в свободното време, но понякога той не е подходящ за определени професии и събития.

Дрескодът на работното място е отживелица, особено в някои професии. Освен това удобното облекло може да ви направи много по-продуктивни и да се чувствате по-комфортно. Някои IT компании насърчават своите служители да "бъдат себе си" в работата и да носят същите дрехи, които носят и в свободното си време. Това играе голяма роля и в креативността на всеки.

Този стил на обличане обаче крие и своите опасности. Според специалисти небрежното облекло може да накара служителите в една компания да се чувстват по-малко съсредоточени на работното си място.

Освен това според някои хора носенето на един и същ вид дрехи във и извън офиса е объркващо, защото трудно се прави разлика между работното и свободното време, което може да предизвика постоянна умора и стрес.

Ако се чудите дали и вие може да си позволите по-небрежно облекло на работното място, огледайте се какво носят колегите ви. Така най-лесно ще прецените дали е подходящо или не носенето на тениска и кецове в офиса. 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти