За пореден месец Turkish Airlines отчита рекордно високи резултати
27.03.2018 | 10:45
econ.bg
За пореден месец Turkish Airlines отчита рекордно високи резултати
Общият брой на превозените от компанията пътници се е повишил с 26% през февруари, достигайки 5.1 милиона

Turkish Airlines, авиокомпанията, която не спира да се разраства и вече лети до 303 дестинации по целия свят, достигна рекорден за февруари ръст в трафика. За първи път общият брой на пътуващите с компанията през изминалия месец е бил 5.1 милиона.

Резултати от трафика за февруари 2018 г.:  

Turkish Airlines е достигнала рекорден за авиокомпанията коефициент на затоварване (процентът от седалковия капацитет, който е фактически продаден и използван) за февруари. Общият брой се е повишил с 6.4 пункта, достигайки 79,7%, при ръст на броя налични места на база километри от 14%. В същото време международният коефициент на затоварване е нараснал с 6.6 пункта, достигайки 79,1%.

Започналият през юли 2017 г. двуцифрен ръст в търсенето (приходи на километър), е продължил и през февруари, достигайки 24%.

Изключвайки транзитните пътници, броят на международните пасажери се е увеличил с 27%.

През февруари превозът на товари / поща се е повишил с 39,4% спрямо същия период през 2017 г. Принос за това имат основно Близкият изток – с 61% увеличение, Северна Америка – с 52% увеличение, и Европа – с 39% увеличение.

Ръст в коефициента на затоварване за февруари е отчетен цялостно във всички региони. Видимо повишение сред останалите региони се забелязва при Северна Америка, Африка, Европа и вътрешните линии съответно с 11.1 пункта, 9.9 пункта, 6.3 пункта и 4.9 пункта.

Благодарение на своята разрастваща се мрежа от маршрути, професионално обслужване и голямо разнообразие от услуги, за втори пореден път за 2018 г. Turkish Airlines отчита рекордно високи резултати. Общият брой на пътуващите с авиокомпанията за януари и февруари е бил изключително висок – 10.8 милиона. За същия период е отчетен ръст и в международния коефициент на затоварване от 7.1. пункта, достигайки така 78,8%. Допълнително, в резултат на повишението от цели 44% на превозените товари / поща, техният общ обем е бил 195 хиляди тона.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти