Витомир Саръиванов оглави спорта в БНТ
02.08.2018 | 14:20
econ.bg
Витомир Саръиванов оглави спорта в БНТ
Новият шеф на спорта на БНТ е работил като коментатор, водещ или продуцент във водещите телевизии в България

Витомир Саръиванов е новият шеф на спорта в Българската национална телевизия, обявиха от националната телевизия. Той заема поста, освободен след раздялата с Методи Манченко, който беше освободен дни преди световното първенство по футбол.

"От днес той (Саръиванов) поема длъжността главен продуцент на продуцентски център "Спорт" към дирекция "Информация" в обществената телевизия", се казва в информацията на БНТ. В нея се посочва, че Саръиванов има над 20-годишен опит в телевизионната журналистика, а професионалният му път започва именно в БНТ, където неговите качества забелязва покойният акад. Хачо Бояджиев.

Новият шеф на спорта на БНТ е работил като коментатор, водещ или продуцент във водещите телевизии в България.

"Приключилото преди по-малко от месец световното първенство по футбол демонстрира, че БНТ разполага с екип от лидери в областта на спортната журналистика", се казва в съобщението до медиите.

От националната телевизия посочват, че през лятото програмата е наситена с големи спортни събития. От днес започва излъчването на състезанията от европейски първенства 2018 - първото съвместно континентално първенство, обединяващо седем спорта.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти