Горанов: Ще си нося последствията за апартамента, ако проверката прецени
03.12.2018 | 10:50
econ.bg
Горанов: Ще си нося последствията за апартамента, ако проверката прецени
Министърът преместил семейството си в жилището след стреса от земетресението през 2012 г.

Финансовият министър Владислав Горанов бил поканен от кръстника си Иван Сариев да се нанесе в неговото жилище след земетресението в Перник през 2012 г. По това време семейството на Горанов живяло на висок етаж в София, земетресението се усетило много силно и децата му много се изплашили. Затова Сариев го е поканил в жилище, което бил купил с инвестиционна цел. Това разказа Горанов в интервю за Нова телевизия.

Финансовият министър подчерта, че винаги е плащал лично за поддръжката на жилището и режийните разноски. Той припомни, че като член на правителството е участвал в изработването на закона за конфликт на интереси, според текстовете на който тази година за пръв път е декларирал, че живее безвъзмездно в чужд имот. "Моята преценка към момента на декларирането е, че не е конфликт на интереси, ако комисията прецени друго, ще си нося последствията", добави той.

"Отношенията ни със Сариев са доста преди да заема държавна публична длъжност. Ако няма обществени поръчки, ако няма специално третиране на неговите фирми от НАП, по какъв начин съм попаднал в конфликт на интереси? В противен случай аз трябва да се затворя някъде като отшелник, да не се виждам с жив човек", коментира Горанов.

Той съобщи, че е имал повече от едно посещения в прокуратурата по този повод и, доколкото му е известно, тече процедура за проверка на конфликт на интереси. Добави, че от години има публикации по темата за апартамента, който обитава, и затова за него не е изненада, че въпросът е бил зададен на главния прокурор (бел. ред. в интервю в "Шоуто на Слави", в което Сотир Цацаров отговаряше на въпроси на зрители). Подчерта, че при съмнения главният прокурор е длъжен да направи проверка и не е очаквал друга реакция от него.

Може би е добре, че в края на краищата този въпрос ще получи отговор, каза Горанов.

"Не очаквайте да кажа като Лютви Местан, че съм настъпил руска мина, но вероятно все нещо съм настъпил", коментира той причините темата да бъде повдигната.

Запитан дали планира да си купи собствен дом, Горанов отговори, че не е мислил в тази посока.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти