Китай обяви жълт код заради смог
16.10.2018 | 12:40
econ.bg
Китай обяви жълт код заради смог
Според текста във вторник сутринта гъст смог ще се разпростре над северните части на Пекин, провинцията Хъбей, централните провинции Хунан и Хенан, провинция Съчуан, както и източната провинция Шандонг, и южната част на Гуейджоу

Метеорологичната служба на Китай обяви въвеждането на жълт код свързан със заплахата от сериозно замърсяване въздуха в северните, централните и югозападните райони на страната. Това се посочва от изявление публикувано в сайта на отдела.

Според текста във вторник сутринта гъст смог ще се разпростре над северните части на Пекин, провинцията Хъбей, централните провинции Хунан и Хенан, провинция Съчуан, както и източната провинция Шандонг, и южната част на Гуейджоу.

Очаква се, че видимостта в тези райони да намалее до 200 метра, а в някои населени места до 50 метра. Служителите на летищата, магистрали и пристанища в райони, изложени на риск от сериозно замърсяване, трябва да предприемат подходящи мерки за сигурността си.

На свой ред гражданите на засегнатите провинции трябва да намалят времето си на улицата, а собствениците на коли трябва да обърнат повече внимание на безопасността по пътищата, включително и да намалят скоростта си. 

 

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти