Строителният контрол откри над 30 нарушения с обекти на плажа в Слънчев бряг
18.06.2018 | 15:45
econ.bg
Строителният контрол откри над 30 нарушения с обекти на плажа в Слънчев бряг
Данните за обектите са предоставени на община Несебър и Министерството на туризма, които се очаква да съставят констативни актове и да издадат заповед за премахване на обектите или съобразяването им с одобрената схема

Общо 32 преместваеми обекта са поставени върху плажната ивица в комплекса Слънчев бряг без да са предвидени или са в несъответствие с одобрената от министъра на туризма схема и са без разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър. Това са установили при проверка на място, изискана от Николина Ангелкова, инспектори на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

От тях 20 обекта са на територията на плаж "Слънчев бряг – юг", 5 са на "Слънчев бряг – централен" и 7 - на "Слънчев бряг – север". Проверката e направена в периода 11–13 юни. Данните за обектите са предоставени на община Несебър и Министерството на туризма, които се очаква да съставят констативни актове и да издадат заповед за премахване на обектите или съобразяването им с одобрената схема.

На плаж "Слънчев бряг – юг" премахнатите през 2017 г. метална ограда и паркинг до хотел "Империал" ("Амфора") са възстановени на същото място, установила още проверката. До паркинга в западна посока върху плажната ивица, без разрешение за поставяне и без разрешение за строеж са изпълнени едно след друго волейболно игрище, спортна площадка, метална трибуна за зрители със сцена и бетонова настилка с приблизителна площ около 1000 кв. м и поставени върху нея около 65 бр. маси за 250 места.

Обслужващата алея с обръщало към бившия ресторант "Фрегата", осигуряваща достъпа до плажа е предвидена в действащия регулационен план на курорта. От община Несебър са представени одобрен проект и разрешение за строеж от 2008 г. за реконструкция на настилката на алеята, но тя не е въведена в експлоатация по законоустановения ред. Източно от алеята, върху плажната ивица, без разрешение за строеж е изпълнен открит паркинг с настилка от чакъл и филц с неправилна форма и приблизителна площ 8 хил. кв.м. Паркингът е ограничен с 2 бариери, а върху обслужващата алея са поставени още две бариери. В западната част на обръщалото е изпълнен навес за коли с метална конструкция, който видимо навлиза в площта, заета от дюни.

Южно от обръщалото, върху съществуваща дюна, са изпълнени бетонов път, паркинг с кабина за охрана и кабели с напрежение. Всички те са в нарушение на Закона за Черноморското крайбрежие.

По време на проверката бяха инспектирани още 5 преместваеми обекта на плажа - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, за които е констатирано, че отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.

MD5 CRACKER , SHA1 CRACKER , SHA256 CRACKER ,
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти