ОИСР: Отварянето на Китай е изключително важно за процеса на глобализация
18.06.2018 | 12:20
econ.bg
ОИСР: Отварянето на Китай е изключително важно за процеса на глобализация
Реформите и отварянето на Китай имат огромен принос за икономическия растеж на целия свят, заяви в интервю за радио Китай Маргит Молнар, ръководител на отдела за Китай към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Реформите и отварянето на Китай имат огромен принос за икономическия растеж на целия свят, заяви в интервю за радио Китай Маргит Молнар, ръководител на отдела за Китай към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

„Независимо че в момента китайският икономически растеж се забави, неговият принос към тази на световния е повече от 1/3. Смятам, че в краткосрочен и дългосрочен план това няма да се промени", посочи тя.

Според Молнар, освен икономическия ръст, политиката за реформи и отваряне към света е променила философията и моделът на китайското развитие. В този смисъл развитието на Китай може да послужи като добър модел за редица други държави, особено развиващи се.

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти