Брюксел отхвърли плановете на Тереза Мей
08.03.2018 | 11:30
econ.bg
Брюксел отхвърли плановете на Тереза Мей
Насоките, публикувани в сряда от ЕС отхвърлиха плана предложен от британския премиер Тереза Мей, предупреждавайки, че Великобритания ще понесе „негативни икономически последствия" от напускането на Съюза

Британският премиер Тереза Мей настоява Европейският съюз да „прояви въображение" спед като отхвърли плановете й за търговско споразумение.

Това пише британският "Дейли експрес", цитиран от агенция Фокус. 

Насоките, публикувани в сряда от ЕС отхвърлиха плана предложен от британския премиер Тереза Мей, предупреждавайки, че Великобритания ще понесе „негативни икономически последствия" от напускането на Съюза. 

Доналд Туск, председател на Европейския съвет, заявява „Избирателен подход към страна не-чпен е просто неприемлив. Нашето споразумение няма да направи търговията между Великобритания и Евросъюза по-гладка и безпроблемна. Ще бъде по-сложно и по-скъпо за всички. Това е същността на Брекзит". 

„Ние очакваме крайните намерения (на ЕС) да бъдат публикувани и се надяваме те да са малко по-гъвкави и да позволят на Съюза да мисли креативно и с въображение за нашето бъдещо икономическо партньорство", казва говорителят на министър-председателя.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти