Капитализацията на криптовалутите спада главоломно
12.10.2018 | 11:25
econ.bg
Капитализацията на криптовалутите спада главоломно

Спадът на криптовалутите продължава с пълна сила. След като в първите дни от седмицата пазарната капитализация на дигиталните валути се понижи с 13 милиарда долара, от стойността им бяха заличени нови близо 7 милиарда долара.

Водещи по загуби от криптовалутите бяха рипълът и етериума, които са загубили над 7% от стойностите си, само вчера. Рипилът се понижи до нива на търговия от 0.41 долара за монета, а етеримуът – до 190 долара.

Явно етериумът се насочва за тест на дъното си при нива от 170 долара за брой, а от това дали нивото ще остане в сила, ще зависи по-нататъшното движение на криптовалутата в средносрочен план, според технически анализатори.

Нагоре, поскъпването на етериума се ограничава от 50-дневната пълзяща средна, която е при ниво от 232 долара. Едва ли ще станем свидетели на по-сериозно поскъпване на криптовалутата, докато това ниво е в сила, смятат пазарни наблюдатели.

Междувременно, биткойнът продължава да се търгува сравнително стабилно, при нива от малко под 6 200 долара за монета.

Не е ясно какво катализира силното понижение на щатските индекси вчера, но те успяха да възстановят почти цялата си загуба по време на извънборсовата си търговия. Налице е сериозен негативен сентимент спрямо криптовалутите от страна на големи финансови институции, което до голяма степен предопределя и поевтиняването на дигиталните монети.

Поредното предупреждение по отношение на криптовалутите отправи Нуриел Рубини, традиционно мечи настроен експерт за финансовите пазари.

Регулаторите по света търсят начини как да се справят с ръста в активите на криптовалутите, като възгледите им за тях са различни. Страни като Швейцария и ОАЕ, търсят начини как да се превърнат в световни центрове на бизнеса с криптовалути, докато други – като Китай, се опитват да „охладят“ и да контролират индустрията.

Бичи настроените за криптовалутите инвеститори, се надяват все повече институционални инвеститори да вземат участие на пазара, както и да видим скоро първия индексен фонд базиран на криптовалути. На този етап обаче, щатските регулатори не одобряват подобен проект.

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти