Правителството на САЩ отново отново е парализирано заради липса на средства
09.02.2018 | 10:00
econ.bg
Правителството на САЩ отново отново е парализирано заради липса на средства
Причината този път е искане на републикански сенатор

Министерствата, федералните ведомства и служби на САЩ за втори път в рамките на една година остават без средства да продължат работата си, тъй като Конгресът не успя да приеме законопроект за продължаване на финансиране на правителството.

Ситуацията обаче може да бъде поправена. На сайта на Сената се съобщава, че работата на горната камара на Конгреса продължава и след 00:01 ч. (07:01 бълг.вр.), след изтичането на крайния срок за това.

В сряда републиканци и демократи обявиха че са се договорили за двугодишно споразумение за бюджета, което трябваше да сложи край на практиката на приемането на временни бюджети и което допуска разходите да стигат до 300 милиарда долара за две последователни години.

В последния момент обаче републиканският сенатор Ранд Пол поиска да се гласува предложена от него поправка, която предвижда финансиране в рамките на сегашните лимити.

Така не се стигна до гласуване на бюджета. Това е вторият случай за един месец, когато правителството на САЩ е принудено да спре работата. През януари федерални ведомства работиха три дни с прекъсвания поради забавянето на приемането на поредния временен законопроект, след което беше приет бюджет до 8 февруари.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти