Срокът за новите касови апарати се удължава до септември, но само за големите фирми
19.02.2019 | 10:55
econ.bg
Срокът за новите касови апарати се удължава до септември, но само за големите фирми
Министърът изрази учудване защо дискусията по невъзможността за съобразяване с изискванията тръгва чак сега, при положение че за новите правила се е знаело още от август миналата година

За икономическите оператори, използващи компютърни системи за управление на продажбите, за които е нужен нов софтуер, срокът за привеждането им към новите изисквания на приходната агенция ще бъде удължен до края на септември, каза днес по Би Ти Ви министърът на финансите Владислав Горанов. Той допълни, че за малките търговци отсрочка няма да има и те трябва да отговарят на записаното в наредбата Н-18 до края на март.

Министърът изрази учудване защо дискусията по невъзможността за съобразяване с изискванията тръгва чак сега, при положение че за новите правила се е знаело още от август миналата година. Спорната наредба задължава фирмите да въведат в определени срокове фискални каси и принтери за постоянно предаване на данни към НАП за извършените търговски операции.

По данни от миналата седмица регистрираните 185 хил. по ДДС фирми имат приблизително 30 хил. фискални устройства, които отговорят на новите изисквания.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти