Абсурд: "Топлофикация" осъди Стефан Иванов от Смолян да плати за парно вместо Стефан Иванов от "Люлин"
22.11.2017 | 11:40
econ.bg
Абсурд: "Топлофикация" осъди Стефан Иванов от Смолян да плати за парно вместо Стефан Иванов от "Люлин"
След като не успява да изтегли пенсията си от банката, Стефан Иванов от Смолян научава, че е длъжник на "Топлофикация София" и вече е осъден от нея

Стефан Иванов от Смолян е осъден да плаща за парно в София вместо Стефан Иванов от квартал "Люлин", съобщи "Нова телевизия". Пенсионерът трябва да изплати 1300 лева на "Топлофикация", без никога да е ползвал услугите й, освен това е принуден да доказва самоличността си в съда.

След като не успява да изтегли пенсията си от банката, Стефан Иванов от Смолян научава, че е длъжник на "Топлофикация София" и вече е осъден от нея. Тръгнал сам да разплита случая, мъжът стига до свой съименник, но с различно ЕГН.

"Сюжетът е абсурден, сюрреалистичен. След като направихме пълна справка с моите експерти, се натъкнахме на абсурдната ситуация, че той е лицето Стефан, което е осъдено от два състава – на Софийски градски съд и от Софийски районен съд. А в Агенцията по вписванията имотът се води на Стефан от Смолян. Едно от възраженията – от Стефан от "Люлин", но крайният акт е на името на Стефан от Смолян", заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" омбудсманът Мая Манолова.

Собственикът на апартамента не ползва парно повече от 5 години. "За топлата вода си плащаме всеки месец", казва той пред "Нова телевизия". Но, според "Топлофикация София", тези сметки не са платени и завежда дело срещу него. Преди да потърси правата си в съда, първото нещо, което правило дружеството е справка в Имотния регистър.

"За собственик на имота е посочен гражданинът от Смолян със съответното ЕГН. Ние разбира се не можем да подложим на съмнение данните от Агенцията по вписванията и в резултат, на което завеждаме дело", заяви Елизабет Павлова от пресцентъра на "Топлофикация".

От Агенцията по вписванията потвърдиха, че има човек с това име и ЕГН в регистъра. От него става известно, че му е наложена възбрана от банка. Посочен е и имот в квартал Люлин.

"Ние информация за собственост на лицето нямаме. Тази информация, която имаме, е наложената възбрана, но извод за собственост оттук не знам как е бил направен", заяви Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията.

От "Топлофикация" не допускат да има грешка. "Факт е, че всички тези документи са минали на две съдебни инстанции и никой не се е усъмнил", казват от дружеството.

Но от Агенцията по вписванията настояват, че пропуск има. Така човек,който никога не е притежавал имот на свое име нито в София, нито в Смолян, се оказа собственик на апартамент в столицата. А съименника му от София твърди, че жилището е негово от 25 години. Стефан Иванов от Смолян ще търси правата си в съда.

"Имиджът на дружеството страда изключително много от тази несправедливост. Много по-добре е да поеме риска да плати тези 1000 лева, отколкото "Топлофикация" -София да продължи да се излага пред гражданите на България", добави Манолова.

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти