Ангелкова: Жирардели не е бил в конфликт на интереси като мой съветник
22.01.2019 | 09:20
econ.bg
Ангелкова: Жирардели не е бил в конфликт на интереси като мой съветник
Ангелкова уточни, че знае от кога световноизвестният скиор е станал 100% собственик на Юлен. "Всички научихме на 17 декември, че той е собственик на фирмата, а хронологията разбрахме от медиите", уточни министърът на туризма

Марк Жирардели не е бил в конфликт на интереси, докато е бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова. Той не бил лобирал и за втори лифт на Банско, каза днес по Би Ти Ви сама тя.

Ангелкова уточни, че знае от кога световноизвестният скиор е станал 100% собственик на Юлен. "Всички научихме на 17 декември, че той е собственик на фирмата, а хронологията разбрахме от медиите", уточни министърът на туризма.

На тази дата, по време на среща с министрите на туризма Николина Ангелкова, на околната среда - Нено Димов, и на икономиката - Емил Караниколов, петкратният носител на световната купа и четири пъти световен шампион по ски, показа документи, че притежава 100% от "Такс сървисиз лимитед", която е мажоритарен собственик на "Юлен" АД.

До преди това изявление нямаше потвърдена информация кой притежава компанията, която е концесионер на ски зоната над Банско. "Юлен" обаче се свързваше с председателя на българската федерация по ски и акционер в Първа инвестиционна банка Цеко Минев. В началото на годината премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос кой е собственикът с думите: "Всички знаят, нищо че го крият - за Цеко Минев става въпрос".

Самият Жирардели пък коментира, че с Цеко Минев го свързват общи хобита. И двамата караме с удоволствие ски, обичаме природата и много обичаме планината. За съжаление той голф не играе и затова лятото рядко се виждаме", коментира той в интервю за "Нова телевизия" на 18 декември. В него Марк Жирардели каза, че е придобил собствеността в концесионера на ски-зоната в Банско "Юлен" през 2016 г., а процедурата за покупката е започнала още през 2012 г.

Жирардели беше представен като първи съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова в края на 2014 година. Скиорът е свързан с Банско още от края на 2004 г, когато е назначен за консултант на Българската федерация по ски (начело на която от 2003 г. е Цеко Минев) и рекламно лице на курорта.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти