Безработните са по-малко с 1.5% в края на декември
13.02.2018 | 13:00
econ.bg
Безработните са по-малко с 1.5% в края на декември
През трите месеца в края на годината най-много са наемани служители в преработващата промишленост - с 22.2%, и при търговията и ремонта на автомобили - със 17.3%

Заетостта към края на декември намалява с 1.5%, или с 34 хил. души, показват още данните на НСИ в сравнение с третото тримесечие. Общо заетите в икономиката през последните три месеца на годината са 2.28 милиона.

Най-голямо намаление на наетите се вижда в секторите "Селско, горско и рибно стопанство" - с 12.1%, "Хотелиерство и ресторантьорство" - с 12%, и "Операции с недвижими имоти" - с 5.1%. Най-голямото увеличение на наетите е в производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива" - с 1.9%.

През трите месеца в края на годината най-много са наемани служители в преработващата промишленост - с 22.2%, и при търговията и ремонта на автомобили - със 17.3%.

На годишна база обаче наетите са с 0.2% повече. Най-видимо е това в администрацията и хотелиерството, съответно с 3.2 хил., или 2.8%, и с 2.2 хил. души, или 2.1%. Данните и на годишна база сочат, че има намаление на заетите в търговията с недвижими имоти, макар че през последните две години се наблюдава голямо оживление в сектора.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти