Бизнес лидери от Острова се включват в призивите за втори референдум за Брекзит
04.11.2018 | 10:00
econ.bg
Бизнес лидери от Острова се включват в призивите за втори референдум за Брекзит
Очаква се призивът на бизнеса да бъде публикуван във вестник "Сънди Таймс" тази неделя - две седмици след огромната демонстрация в Лондон, на която стотици хиляди призоваха за втори вот по въпроса за Брекзит

Повече от 50 бизнес лидери от Великобритания са решили да се включат в призивите за втори референдум относно членството на страната в Европейския съюз, твърди телевизия "Скай Нюз".

Предприемачите, сред които настоящи и бивши мениджъри на компаниите "Уотърстоунс", "Сейнсбъри" и "Би Ти Груп", са убедени, че предложенията за Брекзит, които се обсъждат в момента между правителството и Европейската комисия, няма да доведат до безпрепятствена търговия след напускането на Съюза през март догодина. А това може да има деструктивен ефект върху британската икономика.

Очаква се призивът на бизнеса да бъде публикуван във вестник "Сънди Таймс" тази неделя - две седмици след огромната демонстрация в Лондон, на която стотици хиляди призоваха за втори вот по въпроса за Брекзит. Искането им не трогна премиера Тереза Мей, която отсече, че втори референдум няма да има.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти