Вестник "Класа" спира да излиза в сегашния си вид

04.06.2012 | 14:55
по статията работи: Петър Чернев
Част от екипа на изданието ще бъде съкратен
Вестник "Класа" спира да излиза в сегашния си вид

Хартиеното издание на вестник "Класа" спира да излиза в сегашния си вид. Част от екипа на медията вероятно ще бъде съкратен.

Досегашнят 24-страничен вестник ще бъде заменен от 4-странично издание. В него ще има препратки към публикации в електронния сайт, на който се качваха и до момента публикациите. Досега вестникът струваше 0,50 лв. Колко ще струва наследникът му не е ясно.

"Най-вероятно са финансови". По този начин от в. "Класа" отговориха на въпрос на Econ.bg за причините, поради които се е стигнало до спирането на хартиената версия. От там допълниха, че бъдещето е в електронните издания - вестници, книги и т. н. Беше обяснено също така, че може да се стигне до връщането на книжното издание някъде в бъдещето, без да бъде посочва срок.

Подобна ситуация имаше и през есента на 2010 г. Тогава журналистите бяха уведомени, че изданието ще спре да излиза от 1 октомври 2010 г. "Криза е, всеки човек си прави сметки. Решихме да минем онлайн", коментира тогава главният редактор Неда Попова.

По-късно решението на издателите се промени.

Вестникът се появи на пазара през септември 2007 г. с главен редактор Валери Найденов и излизаше всеки ден без неделя. В началото на 2008 г. Найденов напусна и поста му зае сегашният редактор Неда Попова.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...