Главният секретар на МВР: "Емко" слага сигурността на заден план
03.10.2017 | 15:05
econ.bg
Главният секретар на МВР: "Емко" слага сигурността на заден план
Тези складове се правят за сериозни количества взривни вещества. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов относно доклада, изготвен от МВР, свързан със сигурността в "Емко"

Собствениците на "Емко" темата за сигурността са я сложили на заден план. Живеем във време на тероризъм. Трябва да ограничим възможността за достъп до такива взривни вещества. Не мога да приема, че складове няма да се охраняват както трябва. Тези складове се правят за сериозни количества взривни вещества. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов относно доклада, изготвен от МВР, свързан със сигурността в "Емко".

По думите му пред bTV "пропуските са свързани със съхранението, със системата за физическа защита и системите за противопожарна защита."

"Утре ще ме питате защо там са изчезнали 100 килограма тротил или защо се взривил склада, въпросът е в превенцията", допълни Маринов.

На 2 октомври след среща с група от протестиращи служители министърът на икономиката Емил Караниколов каза: "Ще разговарям с МВР да получим своевременно по-бързо информацията. Конкретният ми ангажимент към всички е, че ако в констатациите няма нещо, което да застрашава живота и безопасността на населението и на работниците, лично веднага ще искам да се върне действието на спрения лиценз за внос и износ. От тук нататък ще имаме диалог по всички други теми, които поставихме, включително и по нормативната база."

Всъщност, Караниколов каза предната седмица, че служба КОС има данните за свършеното от "Емко" още от 25 септември, но трябвало време да бъде обработена информацията.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти