Гърция очаква рекордни нива на износа през 2019 г.
04.01.2019 | 09:40
econ.bg
Гърция очаква рекордни нива на износа през 2019 г.
Според оценки на Съюза на износителите от Северна Гърция през тази година общият износ може да надмине 33 – 34 милиарда евро, равнище, което би било рекордно за Гърция

Ново силно увеличение на гръцкия износ се очаква през 2019 г. според прогнозите на самите износители, съобщава агенция АНА-МПА.

„Прогнозите, основаващи се на резултатите на износа през 2018 г. (до декември, за когато има данни), са увеличени и отиваме към исторически рекорди“, отбелязва председателят на Гръцкия съюз на износителите Христина Сакелариди и добавя:

„2019 г., освободена, макар и не напълно, от ограниченията на меморандумите (капиталов контрол и др.), дава възможност за динамично увеличение на износа ни на нови пазари и с нови продукти с непосредствена цел постигането на нови рекорди“.

Според оценки на Съюза на износителите от Северна Гърция през тази година общият износ може да надмине 33 – 34 милиарда евро, равнище, което би било рекордно за Гърция.

Гръцкото министерство на икономиката и развитието в бюлетина си за икономическото развитие подчертава, че си е поставило за цел износа на стоки и услуги да се увеличи от 30 процента от БВП, колкото е днес, на около 50 процента до 2015 г.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти