До края на годината електронната търговия с дървесина ще покрие цялата страна
09.08.2016 | 11:55
econ.bg
До края на годината електронната търговия с дървесина ще покрие цялата страна
Предстои въвеждането й в Северозападното и Южноцентралното държавно предприятие и до октомври-ноември системата трябва да заработи и там

До момента през системата за електронна търговия с дървесина са проведени няколко десетки търга, а продадената дървесина възлиза на стотици, дори хиляди кубика.

Това съобщи в предаването „Преди всички“ заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, който ще инспектира действието на електронните търгове, за да разбере какви са впечатленията на потребителите на системата.

Очакванията са надхвърлени, а системата е била изплатена само с провеждането на един от търговете, уточни Борисов. Електронната платформа за дървесина започна да се използва през пролетта на тази година в Югозападното държавно предприятие към Министерството на земеделието и храните.

100 хиляди лева са приходите на държавата от електронните търгове, а от гледна точка на ефективност и прозрачност резултатите са много добри, коментира още Валери Борисов.

Предстои въвеждането й в Северозападното и Южноцентралното държавно предприятие и до октомври-ноември системата трябва да заработи и там. Има всички технологични предпоставки до края на годината електронните търгове да покриват територията на цялата страна.

В началото имаше доста нежелание за участие и дори опит за бойкотиране на електронните търгове, но след това нещата се подредиха и фирмите свикнаха, системата е изключително надеждна, разказа инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно предприятие.

При 95 на сто от нормалните търгове почти няма наддаване, докато при електронните средно цената се качва с 10-12%, уточни още Дамянов, като определи електронната търговия с дървесина като най-добрият и най-честият начин за продажба, който елиминира вмешателствата.

 

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти