Европарламентът гласува днес пакета "Мобилност"
14.06.2018 | 09:15
econ.bg
Европарламентът гласува днес пакета "Мобилност"
Единият възможен вариант е да бъде потвърден мандатът, гласуван в Комисията по транспорт и туризъм на 4 юни, което означава, че с гласуваните вече изменения ще се премине към т. нар. триалог - преговори между ЕП, ЕК и Съвета на Европейския съюз

В началото на пленарното заседание на Европарламента в Страсбург вчера беше обявено постъпването на три искания за поставяне на гласуване в пленарна зала на решенията на Комисията по транспорт за започване на преговори по трите доклада от пакета "Мобилност". Гласуването предстои да се състои днес.

Единият възможен вариант е да бъде потвърден мандатът, гласуван в Комисията по транспорт и туризъм на 4 юни, което означава, че с гласуваните вече изменения ще се премине към т. нар. триалог - преговори между ЕП, ЕК и Съвета на Европейския съюз.

Друг възможен вариант е парламентът да отхвърли решението на Комисията по транспорт за започване на преговори и на следващата пленарна сесия през юли трите доклада да бъдат поставени на гласуване в пленарна зала. При това положение се дава възможност в рамките на определен срок (обикновено в срок от един месец) в текстовете да бъдат внасяни допълнителни изменения.

Разбира се, има и междинни варианти - да бъдат "отворени" или един, или два, или и трите (или нито един) от трите доклада от пакета "Мобилност", уточни евродепутатът Петър Курумбашев.

MD5 CRACKER , SHA1 CRACKER , SHA256 CRACKER ,
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти