Експерт: Хлябът със сигурност ще поскъпне

24.07.2012 | 09:29
по статията работи: Петър Чернев
Всеки производител можел сам да се определя увеличението на цената
Експерт: Хлябът със сигурност ще поскъпне

Със сигурност ще има увеличение на цената на хляба. Това каза секретарят на Националната браншова камара на индустриалните хлебопроизводители Кольо Колев в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт". Той обясни:

От 1 юли се увеличи цената на електричеството за бизнеса с 16%, цената на водата с около 5%, цената на горивата се увеличиха с около 10% и цената на зърното се увеличи с 35%. За последните 15 дни цената на брашното в различните региони се е увеличила между 15 и 20%. Няма такова изделие, което при тези увеличения, да може да поддържа тази цена. Ето защо когато говорим, че ще има увеличение, то се базира на реалностите на пазара. Не бих се наел какво ще бъде увеличението.

Всеки производител може сам да се определя увеличението на цената.

Ако цените на суровини и енергия се задържат няма да има повторно увеличение на цената на хляба до края на годината, обясни още Кольо Колев.

Хлябът от 700 г ще се продава за около 1,20 лв., което е скок на цената с 15%. Това заяви вчера председателят на регионалната структура на хлебопроизводителите и сладкарите в Добрич Тошко Няголов. Той очаква част от бранша още от вчера да продава на по-високи цени и в магазините хлябът да е 1,20 лв., защото и търговците си слагали 25-30 ст. надценка.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...