Железничарите и таксиметровите шофьори в Гърция стачкуват
06.03.2018 | 10:10
econ.bg
Железничарите и таксиметровите шофьори в Гърция стачкуват
Синдикатът на таксиметровите шофьори в Атика SATA във вторник от 8 до 17 часа провежда предупредителна стачка с искане да се спрат "незаконната дейност" на Uber в сферата на пътническия превоз

В Гърция за днес е планирана еднодневна стачка на железопътните работници и 9-часова предупредителна стачка на таксиметровите шофьори, съобщава БГНЕС. Поради това до летището в Атина може да се стигне само с автобус. 

Железничарите протестират срещу приватизацията, а таксиметровите шофьори настояват да се забрани услугата Uber, която позволява на всички водачи без разрешително за таксиметров шофьор да търсят клиенти. 

Общогръцката федерация на железничарите в понеделник проведе три тричасови стачки, а във вторник спира работа за един ден, за да протестира срещу предстоящата приватизация на компанията Rosco, срещу влошаването на железопътните компании и заради недостига на персонал, се каза в изявление на федерацията. Заради стачката се отменя движението по маршрутите на цялата железопътна мрежа, влаковете от градската железница в Атина, Солун и Патра, както и метрото до станцията до международното летище в Атина "Елефтериос Венизелос". 

Синдикатът на таксиметровите шофьори в Атика SATA във вторник от 8 до 17 часа провежда предупредителна стачка с искане да се спрат "незаконната дейност" на Uber в сферата на пътническия превоз. 

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти