Кабинетът ще отпусне безвъзмездно 20 млн. лв. на БДЖ
06.06.2018 | 09:20
econ.bg
Кабинетът ще отпусне безвъзмездно 20 млн. лв. на БДЖ
Миналата седмица министърът на финансите Владислав Горанов каза, че новото финансиране ще се предостави от фискалния резерв, а след това сумата ще бъде възстановена от очакваните приходи от отдаването на летище София на концесия

Министерският съвет ще одобри допълнително безвъзмездно финансиране за холдинг БДЖ днес, се вижда от дневния ред на заседанието.

Вносител на предложението е министърът на транспорта.

Сумата не се посочва, но най-вероятно финансирането ще е в размер на 20 млн. лв. - толкова е сумата, запорирана от съда в сметките на "БДЖ Пътнически превози" по искане на международните кредитори. докато от ръководството на холдинга опровергаваха публикациите, че предстои разпродажба на вагони и мотриси, стана известно, че част от сградата на централата на железницата, която е паметник на културата, е обявена за продажба от частен съдебен изпълнител.

Миналата седмица министърът на финансите Владислав Горанов каза, че новото финансиране ще се предостави от фискалния резерв, а след това сумата ще бъде възстановена от очакваните приходи от отдаването на летище София на концесия.

През тази година държавата вече даде заем на БДЖ от 30.1 млн. лв. за същия този облигационен заем. Остатъкът на задължението към днешна дата е 103 млн. лв.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти