Китайска делегация пристига във Вашингтон за нови търговски преговори
19.02.2019 | 15:55
econ.bg
Китайска делегация пристига във Вашингтон за нови търговски преговори
Двете страни ще обсъдят още ангажимента на Китай да купува повече продукти и услуги от САЩ, както и въпроса с обвиненията на САЩ за кражба на интелектуална собственост от страна на Пекин

Китайска делегация пристига във Вашингтон за нови търговски преговори със САЩ. От Белия дом уточниха, че целта на срещата между официални представители на Вашингтон и Пекин е „структурни реформи от страна на Китай, които да доведат до промени в търговските отношения“.

Двете страни ще обсъдят още ангажимента на Китай да купува повече продукти и услуги от САЩ, както и въпроса с обвиненията на САЩ за кражба на интелектуална собственост от страна на Пекин. Търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзер ще води преговорите от страна на САЩ. Финансовият министър Стивън Мнучин също ще участва в разговорите, а в четвъртък във Вашиннгтон ще пристигне и китайският вицепремиер Лю Хъ.

Последният кръг от преговорите, който се проведе миналата седмица в Пекин, завърши без споразумение. Двете страни обаче отбелязаха напредък по постигането на сделка за прекратяване на търговската война между двете най-големи икономики в света.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти