Китайският капиталов пазар очаква рекордни чужди инвестиции през 2019 г.
19.02.2019 | 11:55
econ.bg
Китайският капиталов пазар очаква рекордни чужди инвестиции през 2019 г.
През 2018 г. китайският капиталов пазар е получил рекордните 120 милиарда долара чуждестранни инвестиции, според статистиките на Ситибанк, която предвижда също, че тази година се очаква те да бъдат около 200 милиарда долара

Китай ще привлече голям поток от чуждестранни инвестиции през 2019 г., тъй като страната продължава да разширява достъпа за чужденците до капиталовия си пазар, съобщи „Чайна секюрити нюз".

През 2018 г. китайският капиталов пазар е получил рекордните 120 милиарда долара чуждестранни инвестиции, според статистиките на Ситибанк, която предвижда също, че тази година се очаква те да бъдат около 200 милиарда долара. В доклад на банката се посочва, че ще бъдат отворени повече канали за чуждестранните капитали, сред които увеличаване на фактора за включване на китайските акции от А клас в глобалния фондов индекс MSCI и на китайските облигации в Bloomberg Barclays Global Aggregate Index.

Докладът на Морган Стенли съответства на този на Ситибанк като разкрива, че ще се наблюдава огромен капиталов поток не само към облигационните, но и към капиталовите пазари в Китай.

Тази година китайският пазар на акции от клас А очаква чуждестранни инвестиции на стойност между 70 и 125 милиарда щатски долара, докато при корпоративните облигации потокът ще е от 300 до 400 милиарда долара до 2030 г., се посочва в доклада на Морган Стенли.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти