Китайският юан настъпва срещу долара
11.08.2016 | 15:04
econ.bg
Китайският юан настъпва срещу долара
От август 2015 г. Китай обяви решението си да засили позициите на юана по отношение на валутите на другите страни, а също така и да „оптимизира методите за изчисление“ на валутния курс

С 255 базисни пункта се увеличи курсът на китайската национална валута валута спрямо американския долар. Народната банка на Китай е повишила курса на китайската валута, като един долар вече се разменя за 6,6255 юана, предава ТАСС.

Колебанията на валутния курс към официалния паритетен курс, установен от Народната банка, не трябва да надвишават 2%.

Експертите отбелязват, че настоящата тенденция на редуващи се колебания на юана към долара ще се запази. „По-свободната обмяна на юана ще допринесе за неговото използване на външните пазари, което ще повиши степента на интернационализацията му", се съобщава в обнародвания доклад на Централната банка.

От август 2015 г. Китай обяви решението си да засили позициите на юана по отношение на валутите на другите страни, а също така и да „оптимизира методите за изчисление“ на валутния курс в ситуация на повишена роля на пазарните фактори, отчитайки положителното салдо във външната търговия на Китай.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти