Китайци и руснаци изкупуват имотите в Гърция
22.12.2017 | 16:10
econ.bg
Китайци и руснаци изкупуват имотите в Гърция
В момента средна цена на квадратен метър жилищна площ в Гърция е 2800 евро по данни на германската статистическа компания "Статиста"

Инвеститори от Китай и Русия са се активизирали и активно изкупуват имоти в Гърция с последваща цел препродажба. Освен печалба, те получават "Златна виза" и достъп до Европейския съюз, пише dir.bg.

"Пазарът на имоти в Гърция е един от малкото в Европа, който още не се е възстановил и не е достигнал предкризисните нива от 2007-2008 година. Това е една добра предпоставка за инвестиция сега и препродажба след време ", смята експертът от интернет сайт, специализиран в продажба на гръцки имоти Георги Качмазов.

Според него, цените на недвижимостите в Испания, Португалия, Ирландия, Полша и Унгария вече са съвсем близо до предкризисните си нива, а тези в Гърция са поевтинели за периода 2012-2017 с 45%.

Същото мнение споделя и шефът на китайска платформа за покупка на имоти в Европа Лоу.  "В Гърция лошите времена отминаха и сега е точното време да се купува имот. цените все още са ниски, но до две години пазарът ще се върне към нивата си от 2007 година", смята китайският бизнесмен.

В момента средна цена на квадратен метър жилищна площ в Гърция е 2800 евро по данни на германската статистическа компания "Статиста". Това е почти с 1000 евро по-евтино отколкото в Португалия, която също дава "Златна виза" на големи инвеститори. Гръцките имоти са по-скъпи само от тези в България, Хърватска, Румъния и Естония.

Гърция е връчила 2053 "Златни визи" от 2013 година досега, съобщи държавната инвестиционна агенция на страната. 43% от тях са дадени на китайски бизнесмени, 18% - на руски бизнесмени. По тази програма в страната са влезли над 500 милиона евро преки инвестиции.

 

 

 

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти