Китай иска засилване на сътрудничество с ЦИЕ в земеделието
28.05.2018 | 14:20
econ.bg
Китай иска засилване на сътрудничество с ЦИЕ в земеделието
Китайският министър на земеделието и селските дейности Хан Чанбин представи опита от развиването на рационално селско стопанство и даде предложения за задълбочаване на сътрудничеството

Вчера в литовската столица Вилнюс се проведе третата среща на министрите на земеделието на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Участниците в нея заявиха, че очакват повишаване на сътрудничеството между Китай и ЦИЕ в земеделието.

Основната тема на срещата е „Разумно селско стопанство – иновационни решения за сигурността на храните". На срещата бе приета съвместна декларация, в която министрите се съгласиха да интегрират инициативата „Един пояс, един път" с европейския план за инвестицията и държавните стратегии за развитие, за да създадат повече възможности на сътрудничество в земеделието в рамките на формата „16+1".

На срещата китайският министър на земеделието и селските дейности Хан Чанбин представи опита от развиването на рационално селско стопанство и даде предложения за задълбочаване на сътрудничеството.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти