Китай и Саудитска Арабия ще си сътрудничат във финансовата сфера
22.02.2019 | 15:55
econ.bg
Китай и Саудитска Арабия ще си сътрудничат във финансовата сфера
Заместник-министър на финансите на Саудитска Арабия Хамад Ал-Базай заяви, че и двете държави са развиващите се страни, изправени пред огромни възможности и с голям потенциал

Вчера в Пекин се проведе първото заседание на финансовата комисия на Китай и Саудитска Арабия. Двете страни обсъдиха макроикономическата ситуация, глобалното икономическо управление, деловото сътрудничество в сферата на финансите и данъчното облагане и постигнаха единодушие за установяването на взаимноизгодно партньорство.

Заместник-министърът на финансите на Китай Дзоу Дзя'и посочи, че Китай и Саудитска Арабия имат близки стратегии за развитието и могат да се допълват взаимно в много икономически области. Тя призова двете държави да се фокусират върху важните сфери, да окажат финансова подкрепа за взаимните инвестиции и сътрудничество.

Заместник-министър на финансите на Саудитска Арабия Хамад Ал-Базай заяви, че и двете държави са развиващите се страни, изправени пред огромни възможности и с голям потенциал. Той посочи, че Саудитска Арабия обръща специално внимание на важната роля на Китай на международната икономическа сцена и очаква делово сътрудничество във финансовата сфера.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти