Китай призова за отворена глобална икономика
11.06.2018 | 09:15
econ.bg
Китай призова за отворена глобална икономика
В изказването си пред участниците в срещата на страните от Шанхайската организация за сътрудничество, Си опитал да представи Пекин като защитник на свободната търговия като реакция на подкрепата на американския лидер за контрол върху вноса

Китайският президент Си Дзинпин призова за свободна търговия, за изграждане на отворена глобална икономика и за подкрепа на правилата на Световната търговска организация, съобщава БНР.

В изказването си пред участниците в срещата на страните от Шанхайската организация за сътрудничество, Си опитал да представи Пекин като защитник на свободната търговия като реакция на подкрепата на американския лидер за контрол върху вноса, коментират световните агенции.

Китай планира да открие за държавите от организацията кредитна линия от над 4 милиарда долара, стана ясно още по време на форума в китайския град Циндао.

Същевременно стана ясно, че организацията е одобрила ново споразумение за сътрудничество за съвместни усилия в борба с тероризма през следващите три години, в което са заложени планове за съвместни усилия за борба с тероризма, добавя Националното радио.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти