Милион и половина китайски туристи са посетили Русия през миналата година
13.03.2018 | 13:45
econ.bg
Милион и половина китайски туристи са посетили Русия през миналата година
По отношение на перспективите за повече китайски туристи, Русия непрекъснато увеличава предлаганите туристически продукти и планира да въведе спортен, снежен, полярен, военен и промишлен маршрут

През последните години сътрудничеството между Китай и Русия в сферите на културата и туризма зачестява, като Китай е най-големият източник на туристи за Русия. През 2017г. 1,5 милиона китайски туристи посетиха северната съседка, което създава исторически рекорд. На 11 и 12 март на срещата на върха на шестия туристически форум между Китай и Русия участниците обсъдиха задълбочаването на сътрудничеството в областта на туризма.

По отношение на перспективите за повече китайски туристи, Русия непрекъснато увеличава предлаганите туристически продукти и планира да въведе спортен, снежен, полярен, военен и промишлен маршрут, за да задоволи многостранните нужди на китайските туристи.

Едновременно с това Русия се опитва да подобри условията в сферата на транспорта, логистиката и хотелите, да повиши качеството на предлаганите услуги от ресторантите и екскурзоводите, да улесни процедурите по влизането в страната и да подобри системата за връщането на данъци.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти