Москва: Американските санкции срещу Русия станаха нещо нормално
22.11.2018 | 14:20
econ.bg
Москва: Американските санкции срещу Русия станаха нещо нормално
През последните 3 месеца, Вашингтон е актуализирал санкциите срещу Русия 11 пъти, надявайки се да окажат натиск по международни въпроси, но подобен подход няма да има ефект, се казва още в заявлението

Министерството на външните работи на Русия излезе със заявление, в което се посочва, че санкциите на САЩ срещу страната са се превърнали в нещо нормално и главната причина за тях са вътрешнополитическите борби.

През последните 3 месеца, Вашингтон е актуализирал санкциите срещу Русия 11 пъти, надявайки се да окажат натиск по международни въпроси, но подобен подход няма да има ефект, се казва още в заявлението.

На 20-ти т.м. американското Министерство на финансите обяви нови санкции срещу 9 юридически и физически лица от Иран и Русия, заради предоставянето на нефт на сирийското правителство.

В мотивите се посочва, че сирийски граждани и неговата фирма в Русия са заподозрени за мащабен износ на нефт за правителството в Дамаск, като в замяна сирийският режим улеснява трансфера на стотици милиони долари към бригадите „Кудс" от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция, за да ги прехвърлят те на „Хамас" и „Хизбула".

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти