Началникът на кабинета на Караниколов стана негов зам.-министър
08.08.2018 | 17:55
econ.bg
Началникът на кабинета на Караниколов стана негов зам.-министър
Нов зам.-министър има и в Министерството на младежта и спорта

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Лилия Иванова за заместник-министър на икономиката. Тя е магистър по право и до момента беше началник на политическия кабинет на министъра на икономиката Емил Караниколов.

В качеството си на зам.-министър тя ще има  координираща функция спрямо новите правомощия на министъра на икономиката, свързани с новия  Закон за административното регулиране на икономическите дейности и измененията в Закона за водите. 

От 2005 година професионалният й опит е свързан с работа в администрациите на няколко министерства – на младежта и спорта, на здравеопазването, на земеделието и храните и на държавната администрация и административната реформа. 

Лилия Иванова е била  член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация, Маастрихт, Холандия, като представител на Република България, автор е на редица публикации и на книгата „Обслужване „на едно гише“. Богатият й административен опит и заеманите ръководни функции от нея през годините, ще подпомогнат за укрепване капацитета на ръководството и ще подсилят контрола и координацията на новите правомощия, делегирани на министъра на икономиката Емил Караниколов.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти