Предстои отдаването на концесия на 2607 спирки на столичния градски транспорт
25.07.2018 | 11:50
От: Econ.bg
Предстои отдаването на концесия на 2607 спирки на столичния градски транспорт

Предстои отдаването на концесия на 2607 спирки на столичния градски транспорт, предаде "24 часа". Според условията срокът на концесията ще е 15 години. Спирките са разделени в 4 пакета, като един инвеститор има право да кандидатства за максимум два.

Столичната община очаква да получава такса поне 200 000 евро годишно.

Тази седмица по доклада ще се произнесат общинските съветници след транспортната и стопанска комисии.

Кандидатите трябва да докажат оборот от поне 2,6 млн. евро за последните 3 години, а тези, които кандидатстват за 2 пакета - 3,9 млн. евро. Освен това те трябва да са изграждали преместваеми обекти или да са стопанисвали рекламни съоръжения или търговски обекти.

Най-голяма тежест при оценка на офертите ще имат инвестиционното предложение и размерът на концесионното плащане - по 40%. Срокът за подмяна на съществуващите спирки с нови, който не може да е повече от 30 месеца, ще дава 20% от оценката на офертите.

Изискването на общината е поне 1498 спирки в града да са с навеси. В момента те са 1100. По 400 ще има рекламни елементи, а по 300 - павилиони за продажба на вестници и дребни пакетирани стоки.

Новите спирки трябва да се изградят според визията, подготвена от екипа на главния архитект Здравко Здравков. Има указания за вида на материалите, от които трябва да са изработени спирките - стъкло или ламарина в зависимост от това дали са в крайни или по-централни квартали./ iNews.bg

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти