Русия готви отговор на американските санкции
09.08.2018 | 17:55
econ.bg
Русия готви отговор на американските санкции
Председателят на Комисията по външна политика Константин Косачев заяви, че новите американски санкции били истински „линч“. Той посочи, че САЩ се държали като „полицейска държава“

Русия готви отговор на „драконовските“ санкции на САЩ, свързани със случая Скрипал. Председателят на бюджетната комисия в Съвета на федерацията Сергей Рябухин заяви, че те могат да засегнат обмена с Вашингтон в сферата на научните разработки и новите технологии.

Ограничаване на доставките на ракетни двигатели РД-180. Така Русия възнамерява да отговори на планираните нови санкции от страна на САЩ заради случая „Скрипал“. Това заяви председателят на Комисията по бюджет към Съвета на федерацията – горната камара на парламента на Русия, Сергей Рябухин. Той напомни, че двигателите можели да изпълняват и друга функция – военна.

Председателят на Комисията по външна политика Константин Косачев заяви, че новите американски санкции били истински „линч“. Той посочи, че САЩ се държали като „полицейска държава“, която заплашва и малтретира заподозрян, за да се сдобие с доказателства. Председателят на Комисията по външна политика за пореден път повтори позицията на Кремъл, че всъщност доказателства за вината на Русия нямало.

Междувременно от кабинета на британския премиер Тереза Мей разпространиха съобщение, с което приветстват американските санкции. Решението изпраща недвусмислен сигнал, че провокативното и дръзко поведение на Русия няма да остане без реакция, се посочва още в позицията на Лондон.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти