Саудитска Арабия е купила до 5% от акциите на „Тесла“
09.08.2018 | 16:40
econ.bg
Саудитска Арабия е купила до 5% от акциите на „Тесла“
Обемът на инвестициите се оценява на около 1,7-2,9 милиарда долара, изхождайки от котировките на „Тесла“ при приключването на търговията в понеделник

Фондът за национално благосъстояние на Саудитска Арабия Public Investment Fund (PIF) от началото на годината е придобил между 3% и 5% от акциите на американския производител на електромобили и слънчеви батерии „Тесла“, съобщава „Файненшъл таймс“, позовавайки се на информирани източници.

Обемът на инвестициите се оценява на около 1,7-2,9 милиарда долара, изхождайки от котировките на „Тесла“ при приключването на търговията в понеделник. Акциите на „Тесла“ по време на вчерашната търговия скочиха с 4,2%. От началото на годината капитализацията на компанията е нараснала с 16% до 58,07 милиарда долара.

Делът на PIF не надхвърля 5% - прагът, при който инвеститорите са задължени да разкриват информация за сделката. Ако информацията е вярна, саудитският фонд в момента влиза сред 8-те най-големи акционери в компанията на Илон Мъск. PIF активно инвестира в многообещаващи високотехнологични компании.

По-конкретно, фондът е вложил 3,5 милиарда долара в „Юбер“, предоставил е 45 милиарда долара на фонда SoftBank Vision Fund и е инвестирал 400 милиона долара в американския производител на очила Magic Leap.

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти