Саудитска Арабия си върна $35 млрд. в кампанията срещу корупцията
07.10.2018 | 09:10
econ.bg
Саудитска Арабия си върна $35 млрд. в кампанията срещу корупцията
Това обяви престолонаследникът Мохамед бен Салман Ал Сауд в интервю за агенция „Блумбърг”. Принцът добави, че около 40% от заграбеното е било възмездено в брой и около 60% чрез предоставени активи на държавата

Саудитските власти са успели да върнат на държавата $35 млрд. разхитени средства в хода на кампанията за борба срещу корупцията, при която бяха арестувани десетки членове на кралското семейство.

Това обяви престолонаследникът Мохамед бен Салман Ал Сауд в интервю за агенция „Блумбърг”. Принцът добави, че около 40% от заграбеното е било възмездено в брой и около 60% чрез предоставени активи на държавата.

Той добави, че антикорупционната кампания ще приключи след около две години. В момент зад решетките остават 8 предполагаеми рушветчии. През януари властите заявиха, че са приключили разследвания срещу десетки високопоставени поданици на кралството. Мнозинството задържани се съгласили на извънсъдебно споразумение.

Делата на 95 заподозряни ще бъдат предадени на прокуратурата, те ще бъдат изправени пред съда. Общо са били разпитани 300 души, като 95% от тях се съгласили на сделка, предавайки на властите свои активи заради нанесените щети, достигнали през последните години $100 млрд.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти