Синдиците на КТБ дават два етажа от сградата на банката под наем
13.07.2018 | 17:00
econ.bg
Синдиците на КТБ дават два етажа от сградата на банката под наем
За отдаване са обявени сутерена, първи (партерен) етаж и втори етаж, като е уточнено, че до този момент тези части са използвани и предназначени за банкова дейност

Два етажа от сградата на централното управление на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) се дават под наем, съобщиха синдиците на банката Ангел Донов и Кристи Маринова.

За отдаване са обявени сутерена, първи (партерен) етаж и втори етаж, като е уточнено, че до този момент тези части са използвани и предназначени за банкова дейност.

Помещенията са оборудвани с офиси, помещение за деловодство, приемни за обслужване на клиенти, санитарни помещения и т.н. Сутеренът разполага с банков трезор, трезор – касети и предверия към тях.

Сградата е проектирана през 1921 г. от архитектите Георги Фингов, Димо Ничев и Никола Юруков и е построена в типичния бароков стил, характерен за строителството през 20 в. Първа там се е помещавала централата на Българската търговска банка на Атанас Буров. Сградата е обявена за паметник на културата през 1978 г.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти