Тръмп очаква търговска сделка с Великобритания
14.03.2019 | 15:35
econ.bg
Тръмп очаква търговска сделка с Великобритания
Излизането от Европейския съюз ще постави под въпрос международните търговски отношения на Великобритания, като тя ще се наложи да седне на масата на преговорите, за да договори свои собствени търговски споразумения с останалите страни

Американският президент Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че очаква "мащабно" търговско споразумение с Обединеното кралство, съобщава Ройтерс. 

Това негово изявление идва в момент, когато британското правителство продължава да се бори за постигане на Брекзит сделка с ЕС, която да бъде одобрена от парламента на страната и вероятно ще се наложи отлагане във времето на планираното за 29-и март напускане на Европейския съюз.

Излизането от Европейския съюз ще постави под въпрос международните търговски отношения на Великобритания, като тя ще се наложи да седне на масата на преговорите, за да договори свои собствени търговски споразумения с останалите страни, включително със Съединените щати.

"Моята администрация очаква с нетърпение договарянето на широкомащабна търговска сделка с Обединеното кралство. Потенциалът е неограничен!", написа в четвъртък Доналд Тръмп в Туитър.

Доналд Тръмп превърна американската икономика и търговия в крайъгълен камък по време на своето президенство в съответствие с кампанията "Америка на първо място" и се опитва да предоговори търговските споразумения на САЩ с Китай, Канада и Мексико, както и с ЕС.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти