УниКредит Булбанк е най-добрата попечителска банка в България за 2018 г.
11.06.2018 | 14:40
econ.bg
УниКредит Булбанк е най-добрата попечителска банка в България за 2018 г.
Наградата се връчва на база на пазарно проучване, информация, получена от експертни източници и информация, предоставена от самите банки

Международното финансово списание Global Finance („Глобал файненс") обяви УниКредит Булбанк за „Най-добра попечителска банка в България" за 2018 г. Изданието обяви УниКредит за най-добра попечителска банка за 2018 г. за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Освен това в още 5 отделни държави като най-добра попечителска банка в Австрия, България, Чехия, Словения и Сърбия, съобщиха от кредитното институция.

„Тази награда е знак за това, че УниКредит Булбанк остава категоричен лидер в областта на попечителските услуги в България на един силно конкурентен пазар. Високата експертна оценка, която получаваме вече за пета поредна година от списание Global Finance, е доказателство за професионализма, широката пазарната експертиза и усилията, които екипът ни полага ежедневно, за да отговорим на високите изисквания на нашите институционални клиенти", коментира Антоанета Куртяну, директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

"Ние сме изключително удовлетворени да получим такова високо признание по отношение на попечителските услуги в една все по-сложна и бързо развиваща се пазарна среда. Това, че признанието в за целия  регион на ЦИЕ и толкова много различни страни е категорично доказателство за нашите способности за предоставяне на клиентско обслужване с неизменно високо качество, пригодено към всеки специфичен пазар и регион", коментира и Андреа Диаманти, директор на Корпоративно и инвестиционно банкиране и частно банкиране на УниКредит за ЦИЕ.

Той е категоричен, че УниКредит ще продължава да предлага на клиентите качествени услуги, независимо от границите.

Наградата се връчва на база на пазарно проучване, информация, получена от експертни източници и информация, предоставена от самите банки.

Обективните критерии, които се оценяват при избора на най-добри банки, са: клиентски взаимоотношения, качество на обслужването, конкурентно ценообразуване, безпроблемно обработване на необичайни заявки, технологични платформи, пост сетълмънт операции, планове за бизнес непрекъсваемост и познаване на местните регулации и практики. Информация за тези услуги беше получена от потребители, които ги ползват.

Представянето на банките беше оценено за периода от 1 януари 2017 г. до 31 декември 2017 г. 

Обявяването на УниКредит Булбанк за най-добра попечителска банка от Global Finance за пети път подред е свидетелство за високото качество на предлаганите от банката попечителски услуги. УниKредит Булбанк запазва водещата си позиция в предлагането на попечителски услуги в България. Банката обслужва широк набор от институционални клиенти - банки, инвестиционни посредници, договорни фондове, пенсионни фондове, глобални попечители и други, като предлага пълния набор от попечителски услуги за всеки тип клиент. Активите, съхранявани под попечителство от УниКредит Булбанк нарастват устойчиво през последните няколко години, като само за последната бележат ръст от почти 12%.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти