ЧЕЗ засилва натиска си срещу кражбите на електроенергия
19.07.2017 | 15:00
От: Econ.bg
ЧЕЗ засилва натиска си срещу кражбите на електроенергия
ЧЕЗ "Разпределение България" е извършило над 43 хил. проверки за нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа в Западна България през първите шест месеца на годината, съобщават от компанията.
Проверките са с 35% повече спрямо първото полугодие на 2016 година. На базата на извършените проверки са съставени и 3 778 констативни протокола. 17% от тях са за повторни нарушения. През миналага година констативните протоколи за първите шест месеца на годината са били 3 322. Най-много са протоколите в областите Враца и Ловеч, докато през миналата година "първенец" е била област Плевен.

Според записаното в законодателство дружествата имат право да дотаксуват откраднатото количество електроенергия. Това обаче става за период до три месеца от установяване на нарушението, дори и кражбите да са продължили по-дълъг период. На базата на законодателните изисквания дружеството е дотаксувало общо 19 776 мегаватчаса електроенергия.

През първото полугодие на 2016 година дотаксуваната електроенергия беше 19 082 мегаватчаса, посочват още от ЧЕЗ. Незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа причиняват огромни материални и нематериални вреди не само на компанията, която реално заплаща консумираната електроенергия, но и на коректните клиенти и на държавата. Незаконното присъединяване намалява сигурността и качеството на захранването и влошава експлоатационните характеристики на мрежите. Голямата обществена значимост на проблема изисква законодателно и обществено единодействие, посочват още от дружеството.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал предложи миналата година с увеличените санкции да бъде създаден фонд, със средствата от който да бъдат покривани преките щети на дружествата, а останалите средства да се използват за целеви инвестиции, за повишаване на сигурността на електрозахранването или друга обществено полезна кауза, определена от правителството./investor.bg/

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти